NG foto konkurs

Prijavite se, učestvujte i osvojite vredne nagrade!


U četvrtak 30. januara, u restoranu Redakcija, svečano je otvorena National Geographic Srbija i Canon foto izložba povodom upravo završenog foto - konkursa.

National Geographic & Canon foto-konkurs trajao je osam meseci, tokom kojih je pristiglo više od 7.000 radova, na tri zadate teme - ljudi, mesta i priroda. Stručni žiri na čelu sa priznatim fotografom Dragoljubom Zamurovićem i posetioci sajta nationalgeographic.rs odredili su pobednike kojima su na otvaranju uručene vredne nagrade.

Apsolutni pobednik foto-konkursa je Goran Popović (kategorija priroda), pobednica kategorije priroda je Zorica Kostin, pobednik kategorije mesta je Vladimir Živančević, pobednik u kategoriji ljudi je Milorad Drča. Dok je najviše glasova posetilaca sajta, dobila fotografija autora Mileta Koprivice.

Ovim povodom, prisutnima se obratio glavni i odgovorni urednik časopisa National Geographic Srbija, Igor Rill: „Oslanjajući se na iskustva sa prethodnih foto-konkursa, kako naših, tako i onih koje organizuje matično izdanje, pokrenuli smo obiman, višemesečni konkurs u cilju promovisanja fotografije. I ovaj konkurs je pokazao da naša zemlja ne oskudeva u kreativnim potencijalima i moguće je da će u skorijoj budućnosti neki od nagrađenih učesnika imati priliku da postanu saradnici srpskog izdanja National Geographica. Zahvaljujem se članovima žirija na pomoći, svima koji su učestvovali na ovom konkursu i čestitam nagrađenim učesnicima”.

Katarina Mitrović iz kompanije Canon izjavila je povodom izložbe: „Kompanija Canon se uvek trudila da pruži priliku mladim i kreativnim fotografima da iskažu svoj talenat na način na koji to najbolje umeju, a tako će biti i u budućnosti. Veoma smo ponosni na saradnju sa magazinom National Geographic i zajedničkom organizacijom foto konkursa, a naročito velikim brojem i kvalitetnom pristiglih radova.“

Na izložbi je prikazano 20 najkreativnijih fotografija koje će biti postavljene u restoranu Redakcija, Vlajkovićeva 8, do 20. februara 2014. godine.