Agra Foto: Profimedia

6 veličanstvenih mesta u Indiji pod zaštitom Uneska

Kad se spomene Indija, među prvim asocijacijama je Tadž Mahal. Ovog puta se osvrćemo na manje poznate, ali podjednako neverovatne kulturne i prirodne dragulje ove zemlje.

Fotografija dana

Beli oriks u pustinji

Arapski oriksi su primećeni u svetilištu arapskih oriksa u Um al-Zamoolu, blizu granice Ujedinjenih Arapskih Emirata sa Saudijskom Arabijom

Najnovije vesti

Prvi put zabeležen pogrebni ritual kod šimpanzi (VIDEO)

Naučnici su prvi put posmatrali šimpanze kako izvode krajnje neobičan pogrebni ritual. Da li tako iskazuju tugu ili su ipak samo znatiželjni, pokazaće dalja istraživanja.

Kraljev grob u Švedskoj: Priča o najvećoj grobnici iz bronzanog doba

Na ovom mestu se nalazio kamenolom, ali kad su dvojica radnika pomislila da ispod leži blago, počeli su da kopaju otkrivši dvostruku grobnicu staru 3.000 godina.

Najomraženija kraljica Francuske: 5 stvari koje možda niste znali o Mariji Antoaneti

Marija Antoaneta je sve do trenutka svog pogubljenja bila žrtveni jarac, predmet žestokih predrasuda i omalovažavanja. Razotkrivamo najveće mitove o kraljici otkrivajući njenu malo drugačiju stranu.

Neobičan ritual udvaranja drevnih insekata: Kako su mužjaci vodene device privlačili ženke?

Nedavno su u retkom ćilibaru otkrivene tri vodene device stare 100 miliona godina, koje su nam omogućile da saznamo kako su se mužjaci udvarali ženkama.

Zašto su nam štenci toliko slatki?

Skoro svi ćemo se složiti da su svi štenci, bez obzira na rasu, jednostavno neodoljivi. Zašto? Šta se dešava u našem mozgu što nas tera da se raspilavimo kad vidimo štene?

Kad smo počeli da koristimo letnje računanje vremena?

Nakon jedva dočekanog proleća, ovog vikenda nas očekuje pomeranje satova unapred. Koja zemlja u svetu je prva zakonski uvela pomeranje časovnika, a kad je kod nas zaživela ova praksa, saznajte u nastavku teksta...

Šta su vojnici iz Prvog svetskog rata ostavili u tajnim bunkerima? (VIDEO)

Na francusko-nemačkoj granici se nalazi više od 500 podzemnih odaja koje su vojnici koristili u Prvom svetskom ratu. Istraživač Džef Gaski ih je posetio. Pogledajte šta je pronašao...

Najaktivniji vulkan iz ugla astronauta: Kako izgleda erupcija Etne iz svemira (FOTO)

Astronaut Tomas Pesket video je erupciju Etne iz svemira, a predivnu fotografiju je podelio na Twitteru. Pogledajte...

National Geographic galerije

Video

Otvorena izložba "Tesla i Pupin na istom putu"
Snimila Marina Lopičić
Pogledajte šta vas očekuje u martovskom izdanju časopisa National Geographic Srbija