Foto: Wikimedia Commons

Deset najpoznatijih srednjevekovnih oružja

Kada pomislimo na mračni srednji vek, prvo što nam padne na pamet su vitezovi u oklopima na bojnom polju i njihovo oružje kojim jurišaju na svoje neprijatelje.

Fotografija dana

Novi most preko Jangcekjanga

Novi most preko Jangcekjanga primio je 11. decembra 2014. godine prve teške kamione radi testa opterećenja. Most od 3.420 metara biće osmi preko ove čuvene

Najnovije vesti

Na današnji dan, 18. decembar

Na današnji dan, 18. decembra 1865. godine, saopštenjem o ratifikaciji trinaestog amandmana na Ustav ukinuto je ropstvo u Sjedinjenim Američkim Državama.

Beograd ponovo pohvaljen u stranim medijima (VIDEO)

Naša zemlja postaje sve zanimljivija stranim medijima, a to je naročito slučaj kada je reč o srpskoj prestonici, o kojoj je čuveni Si-En-En nedavno snimio zanimljiv prilog.

Kada su ptice izgubile zube?

Ako zanemarimo ilustracije sportskih maskota, ptice zapravo nemaju zube.

Misteriozni skeleti i posude pronađeni na lokalitetu kod Valjeva

U utvrđenju Jerinin grad-Brangović pronađeni su skeleti čija je analiza pokazala da je moguće da je reč o precima današnjih stanovnika Finske, centralne Evrope ili Rusije, kao i keramičke posude na kojima su neobični varvaski znaci.

Izabrana najlepša bašta u Srbiji

Tradicionalni Konkurs za najlepšu baštu Srbije, koji je ove godine po jedanaesti put organizovao najveći evropski časopis o baštovanstvu "Moja lepa bašta", bio je povod da se finalisti 2014. okupe i upoznaju. Na svečanoj dodeli nagrada, održanoj u medija centru kompanije Adria Media Group, proglašene su ovogodišnje najlepše bašte.

Vrela lava protiv ledenog snega (VIDEO)

Kada je aktivni vulkan Tolbačik eruptirao na dalekom istoku Rusije, lava je došla u dodir sa snegom. Pogled na veoma zanimljiv susret ovih elemenata otkriva neverovatno različite načine interakcije, koje zavise od vrste lave.

Video

National Geographic i VodaVoda kocka leda
U cilju inspirisanja populacije da daju svoj doprinos u borbi protiv klimatskim promena, magazin National Geographic i VodaVoda postavili su kocku leda tešku 3,5 tone na plato ispred Ušće Shopping centra. Osoba koja najbliže proceni za koje vreme će se kocka ove težine istopiti, dobiće vredan poklon.

National Geographic galerije

Pogledajte šta vas očekuje u decembarskom izdanju National Geographic Srbija