Foto: Žrtve atentata

Deset najpoznatijih uspešnih atentata

Atentat je ubistvo pojedinca, koji je obično poznata ličnost, političar, religijska figura ili plemić. U slučaju atentata obično postoje jasni motivi - ljubomora, politički ili religijski idealizam, naručeno ubistvo, osveta i dr.

Fotografija dana

Pas protiv polarnog medveda

I ako očigledno mnogo slabiji, ovaj pas svog snagom brani dvorište svog gazde od "uljeza".

Najnovije vesti

Armada na komete

U poslednje četiri decenije izvršeno je deset misija na komete. Šta smo sve postigli pre misije Rozeta?

Najveće zablude o svemiru

Mnoge činjenice o svemiru kose se sa pretpostavkama i intuitivnim zaključcima. Ovo su najčešće zablude o svemiru i prave istine o njima.

Učenje iz naučnog ugla

Naučnici su još pre nekoliko decenija ustanovili da postoji nekoliko jednostavnih tehnika koje pouzdano mogu poboljšati kvalitet učenja. Ova saznanja mogu pomoći svakome, od osnovca koji uči tablicu množenja do penzionera koji je upisao kurs stranog jezika.

Zablude u koje verujete: Veštice iz Salema

Čak i ako niste pročitali delo Artura Milera, pod nazivom „Iskušenje”, koje je kod nas poznatije kao „Veštice iz Salema”, verovatno ste negde čuli da su meštani Salema spalili veštice na lomači. To, međutim nije tačno.

Na današnji dan, 21. novembar

21. novembra 1694. godine rođen je francuski filozof, pisac i istoričar Fransoa Mari Arue, poznat kao Volter, jedan od najznačajnijih mislilaca evropskog prosvetiteljstva u 18. veku

Prvi podaci LHC eksperimenata u CERN-u sada su javno dostupni

CERN je danas pokrenuo “Open Data Portal” (Portal za otvorenu bazu podataka) preko koga se može doći do podataka iz pravih sudara čestica koji su zabeleženi u eksperimentima na Velikom hadronskom sudaraču.

Video

Srbija u Velikom ratu: Epska priča o zaboravljenim herojima
Ekipa National geographic-a posetila je set na kojem se snimala scena Kolubarske bitke za film `Srbija u Velikom ratu`, o kojem govore režiserka Ivana Stivens, autorka filma Slađana Zarić i direktor vojno filmskog centra `Zastava film`, potpukovnik Mate Vujnović.

National Geographic galerije

Pogledajte šta vas očekuje u novembarskom izdanju National Geographic Srbija