Foto: Pikabu

Deset najčudnijih medicinskih fenomena

Čovek drvo, zombiji i vukodlaci možda zvuče kao pojmovi iz epske i naučne fantastike, ali se isti koriste za obeležavanje osoba koje boluju od nekih veoma retkih bolesti. Predstavljamo vam deset najbizarnijih medicinskih stanja koja postoje.

Fotografija dana

Zevanje

Fotograf je uspeo da snimi prvu stvar koju je ovaj šakal uradio nagon buđenja iz sna...

Najnovije vesti

Na današnji dan, 17. septembar

17. septembra 1857. godine rođen je ruski fizičar Konstantin Eduardovič Ciolkovski, otac astronautike.

Tigar ubio čuvarku koja se protivila ubijanju životinja

Saru MekKlej, dvadesetčetvorogodišnju čuvarku u Zoološkom vrtu u Kambriji, ubio je sumatranski tigar. Prema rečima njene majke Sara je izgubila život radeći posao koji je sanjala od malena, želeći da se prestane sa ubijanjem velikih mačaka.

Izložba "Srbija 1914"

U ponedeljak, 15. septembra 2014. godine u Istorijskom muzeju Srbije otvorena je reprezentativna izložba pod nazivom ,,Srbija 1914“ . Izložba je realizovana u okviru Programa obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata, a uz podršku i pokroviteljstvo Ministarstva kulture i informisanja i Ministarstva odbrane.

Voda kao pokretač ljudske evolucije

Slatkovodni izvori ispunjeni podzemnom vodom možda su držali ključ za preživljavanje i evoluciju ljudskih predaka, navodi se u novom istraživanju geoloških dokaza u basenu Olduvaja na severu Tanzanije.

Preminuo Vuk Bojović

Dugogodišnji direktor beogradskog Zoološkog vrta i vajar Vuk Bojović preminuo je jutros u 74. godini, javio je RTS.

Zašto se ljudi boje klovnova?

Sa pramenovima šarene kose, nacrtanim osmehom i komično velikim cipelama, klovnovi su simbol dobrog provoda. Bar za neke ljude.

Video

Durmitor: Planinski div južnoslovenskih zemalja
Upoznajte Nacionalni park Durmitor koji je još daleke 1980. godine uvršten u spisak Svetske kulturne i prirodne baštine. Pogledajte kadrove koji oduzimaju dah snimljene na "planini punoj vode" i putujte kroz nestvarne predele od sela Nedajno preko Kanjona Sušice, Škrčkih jezera pa do vrha Prutaša.

National Geographic galerije

Pogledajte šta vas očekuje u septembarskom izdanju National Geographic Srbija