Foto: Profimedia

Tradicija koja nestaje: Tetoviranje lica žena plemena Mun i Dai kao simbol lepote

Žene iz Mjanmara među poslednjima neguju tradiciju iscrtavanja lica, koja je prvenstveno trebalo da naruši izgled njihovog lica, ali je vremenom postala simbol lepote...

Fotografija dana

Polumesec na Havajima

Molokini je delimično potopljeni vulkanski krater u obliku polumeseca koji čini malo, nenaseljeno ostrvce u kanalu Alalekeiki na Havajima.

Najnovije vesti

Šta bi se dogodilo kada bismo se hranili kao praljudi?

Kako bi se povratak prirodi odnosno sirovoj hrani odrazio na naše zdravlje?

Priča o ljudima, veri i pokajanju: Dokumentarni film „Zatvorska molitva“ osvojio nagradu „Zlatni vitez“

Kratki dokumentarni film „Zatvorska molitva“, u produkciji kompanije Adria Media Group, reditelja Miljana Gogića, dobitnik je Zlatnog viteza na 25. međunarodnom festivalu na Krimu.

Kako smeh otkriva prave prijatelje?

Nova istraživanja otkrivaju da samo na osnovu smeha možete da otkrijete koliko su ljudi iskreni ili ne...

Na današnji dan, 31. maj: Poginuo Stevan Sinđelić

U boju na Čegru, 31. maja 1809. godine, život je izgubio srpski nacionalni junak Stevan Sinđelić, ubivši, pri tome, šanac prepun turskih ratnika.

Zašto svako od nas isti zvuk opaža potpuno drugačije?

Sigurno vam se dogodilo da pesmu koji obožavate vaši prijatelji preziru ili obratno? Ako ste mislili da se radi o njihovom lošem muzičkom ukusu, pogledajte rezultate naučnih istraživanja koja otkrivaju da, verovali ili ne, fizički izgled odlučuje kako ćete percipirati određeni zvuk.

Naučnici pronašli najveći sunđer na svetu

Najveći morski sunđer na svetu, veličine manjeg kombija, nađen je u dubokim vodama kod Havaja, ali naučnici još nisu utvrdili kojoj vrsti pripada.

Usamljeno drvo na površini jezera

Malo više od sto kilometara od kanadskog lučkog grada Viktorije, na ostrvu Vankuver, nalazi se „Jezero vila“, a na njemu se može videti jedan sasvim čudesan prizor. Jedno malo, usamljeno drvo, uprkos svim zakonima prirode, pronašlo je svoj dom na stablu koje viri iz ovog kanadskog jezera.

Neverovatno: Mesto sa najdužim imenom na svetu!

Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuaki-tanatahu sa svojih neverovatnih 85 karaktera drži rekord sa najdužim imenom na svetu.

National Geographic galerije

Video

Znamo li dovoljno o klimatskim promenama na Balkanu?
Čekaju li nas zaista apokaliptične posledice kakve viđamo u holivudskim filmovima? Ko je kriv za promene koje su nastale? Da li je ova borba unapred izgubljena? Šta pojedinac može da uradi kako bi spasao planetu? Pogledajte odgovore stručnjaka na ova i druga važna pitanja.
Pogledajte šta vas očekuje u majskom izdanju časopisa National Geographic Srbija