Fotografija: Dejvid Batou

Prizori: Igra monaha

Odore vijore dok monasi vežbaju tradicionalni ples u dvorištu Rinpung Džonga, tvrđave i manastirskog kompleksa iz 1646. godine.

Fotografija dana

Zaštita od snežne oluje

Ova arktička lisica napravila je od sebe malu loptu ne bi li se bar malo sklonila od snežne oluje.

Najnovije vesti

Da li živimo u Matriksu?

Na ovomesečnoj CPN tribini, naučnici, filozofi i umetnici pokušaće da daju odgovor na jedno od fundamentalnih pitanja naše ere.

Novi izgled Tajfuna

Manevarski, višenamenski, dvomotorni avion četvrte generacije, Jurofajter tajfun dobija nov izgled.

Zapanjujuća hemijska reakcija poput magije (VIDEO)

Ono što se nekada davno zvalo magijom, danas nazivamo hemijom. Hemijski trik koji sledi nije baš pretvaranje vode u vino, ali je približno moćno.

Kako izgleda broj Pi? (VIDEO)

Pi ili Ludolfov broj je matematička konstanta, čija je približna vrednost 3,14159, a definiše se kao odnos obima i prečnika kruga ili kao odnos površina kruga i kvadrata nad njegovim poluprečnikom. Budući da ima široku primenu u matematici i fizici, broj Pi je predmet fascinacije ljubitelja ovih nauka.

Kada majka ne prepozna sina (VIDEO)

Za većinu ljudi koji žive u gradovima širom sveta, beskućnici su praktično postali nevidljivi. Oni se stapaju sa ulicama, pozadinskom bukom i praktično postaju deo gradskog miljea, poput zgrada, uličnog osvetljenja i pešačkih prelaza.

Na današnji dan, 24. april

24. aprila 1815. godine počinje Drugi srpski ustanak

Video

Izabrani pobednici National Geographic & Canon foto-konkursa
Posle osam meseci, tokom kojih je pristiglo više od sedam hiljada radova, stručni žiri na čelu sa priznatim fotografom Dragoljubom Zamurovićem i posetioci sajta nationalgeographic.rs odredili su pobednike National Geographic & Canon foto-konkursa kojima su na otvaranju izložbe u restoranu Redakcija uručene vredne nagrade.

National Geographic galerije

Pogledajte šta vas očekuje u aprilskom izdanju National Geographic Srbija