Foto: Lisa Kristine

Dvadeset četiri razloga da posetite Tajland

Kraljevina Tajland se nalazi u jugoistočnoj Aziji. Prelepa zemlja je bogata predivnim pejzažima i nekim apsolutno jedinstvenim odmaralištima.

Fotografija dana

Narandžasti talas

Fotograf je pomoću uskovitlanog pesma uspeo da doda boju ovom talasu...

Najnovije vesti

Kako mirišemo? (VIDEO)

Mirisni epitel je specijalizovano epitelno tkivo unutar nosne šupljine koje je deo čula mirisa. To je zapravo prostor u nosu koji je odgovoran za presretanje mirisa i slanja podataka o njima u mozak.

Bliski susret kajakaša i kita (VIDEO)

Sigurno ste nebrojeno puta do sada čuli vesti da su se kitovi nasukali na neku obalu, ali da li ste čuli da se par kajakaša nasukao na kita?

Rune otkrivene na starom crkvenom zemljištu

Novootkriveni runski natpisi uklesani u stenu ugledali su svetlost dana zahvaljujući Džejn Harison koja je deo projektnog tima za program "Jezika, mitova i otkrića" Univerziteta u Oksfordu.

Na današnji dan, 25. jul

25. jula 1817. godine vođa Prvog srpskog ustanka Đorđe Petrović Karađorđe je, odmah po povratku u otadžbinu iz Rusije (preko Austrije) ubijen u zoru u Radovanjskom Lugu kod Velike Plane, prema nalogu knjaza Miloša Obrenovića.

Rimska olupina pronađena u Ligurskom moru

Olupina drevnog rimskog broda pronađena je u Ligurskom moru, jugoistočno od ostrva Tino i nedaleko od zapadnog kraja zaliva La Specija.

Obilna kiša ugrozila krov Velikog bazara u Istanbulu

Fotografije krova istanbulske Kapali čaršije, tj. Velikog bazara iz vazduha otkrile su stepen ugroženosti krova ovog istorijskog mesta, koji je dodatno ugrožen prošlonedeljnim obilnim kišama.

Video

Marša Ajvins: Moje iskustvo iz svemira
Američka astronautkinja boravila je u Beogradu povodom manifestacije "Mesec sletanja na Mesec", u čast obeležavanja 45 godina od sletanja na Mesec, Misije Apolo 11 i proslave 50 godina Doma omladine Beograda. Pogledate šta nam je sve ispričala o svom pozivu i poslednjoj misiji 2001. godine, ali i koja je najveća lekcija koju je naučila.

National Geographic galerije

Pogledajte šta vas očekuje u julskom izdanju National Geographic Srbija