Foto: Torsten Muehlbacher, National Geographic/Your Shot

Kako izgledaju noći u Tirolu?

Pogledajte priču iza neverovatne fotografie objavljene na servisu Your Shot na sajtu magazina National Geographic.

Fotografija dana

Dolazak na Južni pol

Kriogeni tehničari pristigli na Južni pol nakon tročasovnog leta do obale Antarktika.

Najnovije vesti

National Geographic konkurs: Šaljite nam fotografije svojih kolekcija

Povodom aktuelnog 100. broja časopisa National Geographic na srpskom jeziku, biramo najkreativniju fotografiju kolekcije vašeg omiljenog magazina!

Nacisti, prvi borci protiv duvanskog dima!

Nakon što su nemački lekari ustanovili da pušenje izaziva rak pluća, Nemačka je pokrenula prvu ozbiljnu kampanju protiv pušenja u modernoj istoriji.

Kako su se svrake zahvalile jednoj devojčici?

Kada je počela da hrani svrake u svojoj bašti, osmogodišnja Gebi nije očekivala ništa zauzvrat. Međutim, dogodilo se nešto zaista neverovatno...

Sve što niste znali o Dunavu

Ova neverovatna reka je središte evropskog stvaralaštva i civilizacije hiljadama godina. Otkrijte nekoliko zanimljivosti o veličanstvenom Dunavu.

Drevni i savremeni gradovi poštovali su isto matematičko pravilo

Meksiko Siti, jedna od najmnogoljudnijih metropola na svetu, nalazi se na ruševinama astečkog glavnog grada Tenočtitlana. Ova dva grada na prvi pogled imaju malo šta zajedničko, ali su naučnici otkrili da su poštovali istu matematičku formulu.

Otkrivena crna rupa 12 milijardi puta veća od Sunca!

Naučnici su je nazvali SDSS JO1OO+2802 , a kažu da je 12,8 svetlosnih godina udaljena od Zemlje i da je nastala 900 miliona godina posle Velikog praska. Da li je ovo samo veliko naučno otkriće ili opasnost po Zemlju?

Video

Svilajnac dobija Prirodnjački centar!
Mesto u kom živi svega 10.000 ljudi dobija jedinstvenu instituciju u Srbiji, a možda i u ovom delu Evrope - centar u kom će mališani i odrasli na zabavan način upoznati neverovatni svet prirode! Pogledajte šta nas sve čeka u Prirodnjačkom centru u Svilajncu.

National Geographic galerije

Pogledajte šta vas očekuje u februarskom izdanju National Geographic Srbija