Foto: REUTERS/Amit Dave

Visoke temperature u Indiji usmrtile više od 1.400 ljudi

Proteklih dana, stanovnici ove zemlje okupljali su se u blizini reka i u hladovini kako bi se zaštitili od toplotnog udara, a meteorolozi ističu da vrućine neće jenjavati ni u narednim danima.

Fotografija dana

Igra tigra

Majka mladunca belog tigra nedavno rođenog u zoološkom vrtu u Novosibirsku pokazala je da čak i tigrice mogu da imaju strpljenja.

Najnovije vesti

Dom za s uma sišavše: Otkrijte tajne Doktorove kule

Jeste li znali da je prva duševna bolnica na Balkanu otvorena u Srbiji?

Pronađena rođaka "pramajke" Lusi!

Paleontolozi su otkrili do sada nepoznatu vrstu hominina, za koju veruju da je bila u bliskom srodstvu sa čuvenom Lusi.

Priroda Srbije na dlanu: Jeste li čuli za Plavo-zelenu mapu?

Svi ljubitelji prirode u Srbiji imaće priliku da putem internet prezentacije i aplikacije za android otkriju zaštićena područja i zelene površine u urbanim strukturama.

Zapanjujući snimak zaboravljenih sudanskih piramida (VIDEO)

Kada govorimo o piramidama, uglavnom mislimo na čuvene građevine koje se nalaze širom Egipta, a najčešće o zadivljujućim piramidama u Gizi.

Altajci veruju da je ekshumacija mumije sibirske princeze izazvala prirodne katastrofe

Starešine iz regiona iz tog potiče telo princeze očuvano u permafrostu tvrde da odsustvo mumije uzrokuje loše vreme, te zahtevaju od Vladimira Putina se ona ponovo sahrani.

Aplikacija koja pomaže da zavirimo u tajne Feliks Romulijane

Na čuvenom lokalitetu u okolini Zaječara predstavljen je nov i jedinstven turistički proizvod, kojim se kulturno nasleđe na inovativan način približava posetiocima. To je interaktivna aplikacija "Predstavite se caru Galeriju kako običaji nalažu".

Video

Dom za s uma sišavše: Otkrijte tajne Doktorove kule
Jeste li znali da je prva duševna bolnica na Balkanu otvorena u Srbiji? Ko je bila prva pacijentkinja, kako su oboleli lečeni u XVIII veku, otkud u njoj Petar Kočić i Laza Lazarević, kako su tadašnji Beograđani reagovali na vest o njenom osnivanju i još mnogo toga otkrio nam je dr Slobodan Jovičić iz Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević“.

National Geographic galerije

Pogledajte šta vas očekuje u majskom izdanju National Geographic Srbija