Foto: Ričard Barns

Ljubimci faraona: Životinje za večnost

Umotane u lanene ovoje i sahranjene uz duboko poštovanje, životinjske mumije pružaju zanimljiv uvid u shvatanje života i smrti u drevnom Egiptu.

Fotografija dana

Monsunske kiše u Indoneziji

Poslednja dva dana su padale monsunske kiše koje su dovele do izlivanja reke Klivung i poplavljenih ulica u Džakarti.

Najnovije vesti

Zašto volimo da slušamo tužnu muziku?

Japanski istraživači smatraju da tužna muzika može da evocira pozitivne emocije, što bi moglo da pomogne mnogim ljudima da se izbore sa negativnim emocijama u svakodnevnom životu.

Inovativna studija otkriva: Šta je uticalo na jezičku raznovrsnost? (VIDEO)

Zašto ljudi govore toliko jezika? Zašto se mnogo jezika govori u pojedinim predelima, dok se u drugim delovima sveta govori samo nekoliko jezika?

Na današnji dan, 21. februar

Na današnji dan, 21. februara 1947. godine, prvi put je demonstrirano kako funkcioniše polaroidni foto-aparat. Kako je počelo njegovo osvajanje sveta?

Aurora borealis i najlepša zimska idila: Predivni snimak Islanda na mesečini (VIDEO)

Fotograf Ozo je u samo tri minuta uspeo da na najlepši način predstavi neverovatne predele Islanda, ledene vodopade, snegom prekrivene planine i svetla Rejkjavika obasjanog punim mesecom. Uživajte...

Naučnici iz Južne Koreje otkrivaju: Salmonela može da pomogne u borbi protiv raka?

Bakterija salmonela, koja izaziva trovanje hranom, mogla bi da bude ključan faktor u borbi protiv raka budući da je u novom istraživanju otkriveno da može da infiltrira tumor i dopusti imunom sistemu da se bori protiv ćelija raka.

Drevni oblici života u meksičkim pećinama: Naučnici pronašli mikroorganizme stare 50.000 godina

Mikrobi koji su nastali pre 50.000 godina pronađeni su zarobljeni unutar kristala u strahovito toplim meksičkim pećinama, u kojima su timovi naučnika mogli da rade samo 20 minuta, a potom su se povlačili u „hladniji“ deo pećine gde je bilo 38 stepeni Celzijusovih.

Mapa sveta prema zastupljenosti drugog jezika: Kojim jezikom se najviše govori u Srbiji?

Jezik je veoma važan u razvoju jednog naroda i kulture, a njegova rasprostranjenost je svakako neizbežan ostatak osvajanja i imperija kroz istoriju.

6 zastrašujućih mitoloških bića iz celog sveta

Predstavljamo vam 6 najjezivijih mitoloških stvorenja, a nakon što otkrijete njihove glavne osobine i „moći“, biće vam drago što ne postoje.

National Geographic galerije

Video

Otvorena izložba "Tesla i Pupin na istom putu"
Snimila Marina Lopičić
Pogledajte šta vas očekuje u februarskom izdanju časopisa National Geographic Srbija