Foto: Profimedia

7 najvećih misterija ljudskog tela

Nauka još uvek nije pronašla baš sve odgovore na pitanja koja se tiču ljudskog tela.

Fotografija dana

Pogled iza tradicije

Pripadnik jednog od plemena Papue Nove Gvineje obojio je lice za festival Sing-Sing, na kom više od 100 plemena predstavlja svoju kulturu, ples, nošnju...

Najnovije vesti

Jesu li naši preci imali pipke?

Naš rođak star 540 miliona godina možda je bio kompleksniji nego što smo ranije mislili.

Metropola naivne umetnosti

Na pedeset kilometara od Beograda, u plodnoj ravnici južnog Banata, početkom XIX veka nastalo je naselje čija je umetnost danas poznata u celom svetu.

Priče iz Vesterosa: O deci Valirije

Naučni novinar Boris Klobučar za Elementarijum piše serijal posvećen istoriji, mitologiji i religiji imaginarnog sveta poznatog kao Vesteros i slobodni gradovi, iz čuvenog dela "Pesma leda i vatre", Džordža R. R. Martina.

Otkriveno kako "izbiti" neku pesmu iz glave

Svi smo imali taj osećaj: čujemo privlačnu pesmu i danima, pa čak i nedeljama, jednostavno ne možemo da prestanemo da je pevušimo. Naučnici su pronašli jednostavan i zanimljiv način da u tome konačno uspemo čim poželimo.

Na današnji dan, 25. april

Na današnji dan, 25. aprila 1915. godine, počela je Galipoljska operacija, jedna od najvećih bitaka u Prvom svetskom ratu.

Indija: Skeleti stari 5.000 godina otkrivaju zanimljivosti o jednoj od najstarijih poznatih civilizacija

Četiri ljudska skeleta, pronađena na severu Indije, i predmeti koju se nalazili u njihovoj blizini pomažu naučnicima da bolje upoznaju svet drevne civilizacije Doline Inda.

Video

Otkrijte kako nastaju umetničke fotografije
Šta je neophodno kako bi nastala jedna kvalitetna fotografija? Gde mladi autori danas traže inspiraciju? Odgovore na ova i druga pitanja potražili smo na izložbi fotografija “Otkrijte... VŠLPU“.

National Geographic galerije

Pogledajte šta vas očekuje u aprilskom izdanju National Geographic Srbija