Foto: Profimedia

Karni Mata, dom 20.000 pacova

U indijskoj saveznoj državi Radžastanu nalazi se takozvani Hram pacova, neobično svetilište posvećeno Karni Mati, za koju se veruje da je inkarnacija boginje Durge.

Fotografija dana

Početak radova

Fotografija nastala kada je izgradnja Ajfelovog tornja tek započeta - davne 1887. godine.

Najnovije vesti

Američko prihvatilište iznajmljuje ljubimce za maženje i igru

Ukoliko želite da pomognete životinjama i, ujedno, uživate u njihovoj blizini, a živite na tlu Floride, možete to da uradite bez usvajanja pasa.

Kako funkcioniše uzgajanje biološkog drona za istraživanje Marsa?

Zašto slati opremu u svemir, kada jednostavno možemo da je uzgajamo pri njenom putovanju?

Jedna od ovih vrsta uskoro bi mogla da izumre (VIDEO)

Džoel Sartore, fotograf magazina National Geographic, autor je zanimljivog kratkog filma koji upozorava šta bi sve planeta mogla da izgubi ukoliko ne obratimo pažnju na vrste koje su ugrožene.

Kornjača prekinuta tokom parenja pokušala da se osveti (VIDEO)

Istraživač Pol Ros posmatrao je par kornjača tokom parenja, a zatim ih prekinuo, što je mužjaka potpuno razbesnelo. Pogledajte kako je izgledao njegov pokušaj da se osveti.

Srpski policajci uče znakovni jezik

Trideset i pet policijskih službenika iz nekoliko gradova Srbije juče je u Jagodini započelo trodnevnu obuku, nakon koje će biti u stanju da, u određenoj meri, upotrebljava znakovni jezik.

Kako je došlo do toga da Mont Everest bude prekriven tonama smeća

Nekada netaknuta prostranstva i padine „vrha sveta“ danas su prekrivene fekalijama i smećem, zbog čega pojedini nazivaju Mont Everest najvećom deponijom na svetu. Kako je do toga došlo?

Video

Pomračenje Sunca: Beograd u senci Meseca
National Geographic Srbija ispratio je na platou ispred Narodne biblioteke delimično pomračenje Sunca iznad naše zemlje i razgovarao sa stručnjacima o tome ima li ova pojava ikakve negativne efekte, u kom je delu Srbije Sunce danas najviše zaklonjeno, kao i šta nam donosi predstojeći super-Mesec.

National Geographic galerije