Foto: Shutterstock

Kako provesti jedan dan u Pećincima?

Jesenji dani su idealni da posetite Obedsku baru, očuvane etno kuće i Muzej hleba koji se nalaze samo 25 kilometara od srpske prestonice

Fotografija dana

Istražujući magiju Afrike

Fotograf Čarli Linam je zabeležio predivan trenutak u kojem par lavova uživa u Bocvani dok je u daljini iza njih prekrasna duga.

Najnovije vesti

Prirodne lepote koje ostavljaju bez daha: Predivni snimci Crne Gore iz vazduha (VIDEO)

Pogledajte snimak Džona Brodlija, koji prikazuje neverovatnu lepotu Crne Gore iz malo drugačije perspektive, iz ugla drona.

Zemlja novih početaka: Neverovatan snimak Srbije iz perspektive turista (VIDEO)

Ekipa „StoryTravelers“ napravila je predivan video o lepotama naše zemlje, koji vas neće ostaviti ravnodušnim.

Urgentna sanacija: Počelo čišćenje Vranjske reke kod deponije

U ovom delu reke, ona se izliva, preusmerava vodotok i ulazi u samu deponiju, odakle se brojni otpad sliva u njeno korito.

Beogradska operacija: 72. godišnjica oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu

Na današnji dan 1944. godine okončana je Beogradska operacija, jedna od najznačajnijih bitaka na Balkanu u Drugom svetskom ratu.

Najpoznatija evropska mumija: Dosadašnji rezultati rekonstrukcije glasa Ledenog čoveka (AUDIO)

Naučnici su uspeli da rekonstruišu glas Ecija, ledenog čoveka čiji su ostaci stari 5.300 godina pronađeni u Alpima, na granici Italije i Austrije.

Veliki bački kanal: Predstavljen projekat za čišćenje najzagađenijeg vodotoka u Evropi

Na prezentaciji projekta bezbednog čišćenja Velikog bačkog kanala predočen je projekat na osnovu kojeg će moći da se ukloni 400.000 kubnih metara otrovnog mulja na potezu između kulske i vrbaske opštine.

20 najzelenijih zemalja na svetu (MAPA)

Predstavljamo vam mapu sveta na kojoj možete da pogledate koje zemlje su najviše ili najmanje pokrivene šumovitim područjima, prema podacima Svetske banke.

Peru: Misteriozna smrt 10.000 Titikaka vodenih žaba

Vlasti u Peruu istražuju uzrok smrti 10.000 žaba kritično ugrožene vrste, čija je populacija u poslednjih 15 godina opala za 80 procenata.

National Geographic galerije

Video

Znamo li dovoljno o klimatskim promenama na Balkanu?
Čekaju li nas zaista apokaliptične posledice kakve viđamo u holivudskim filmovima? Ko je kriv za promene koje su nastale? Da li je ova borba unapred izgubljena? Šta pojedinac može da uradi kako bi spasao planetu? Pogledajte odgovore stručnjaka na ova i druga važna pitanja.
Pogledajte šta vas očekuje u oktobarskom izdanju časopisa National Geographic Srbija