Foto: Profimedia

Najlepše slike krvavog Meseca

Ukoliko ste juče propustili prenos pomračenja meseca, nemojte da brinete, prfesionalni i amaterski fotografi širom Severne Amerike potrudili su se da na najlepši mogući načn predstave ovaj prirodni fenomen.

Fotografija dana

Graditelji

Mravi su se zaglavili na ovoj grani, a onda su odlučili da naprave svoj most.

Najnovije vesti

Retka genetska mutacija u borbi protiv virusa

Virusi su, da tako kažemo nesposobne, ali pametne male "stvari". Kako ne mogu da naprave svoje proteine, oni koriste naše kako bi preživeli.

"Ostrvo ludila" na aukciji

Volite duhove? Ili bar priču o istim? Onda će vam se defintivno svideti Poveglia, napušteno ostvrce blizu Venecije, koje će se sledećeg meseca prodati putem aukcije. Italijani ga nazivaju "ostrvom ludila", "pakao", i "najukletije mesto na planeti".

Otvoren nacionalni konkurs "Arhiton"

Studenti i mladi stručnjaci do 15. maja ove godine mogu prijaviti svoja idejna rešenja na temu uređenja gradskih krovova i urbanih džepova, za učestvovanje na nacionalnom konkursu "Arhiton", saopšteno je danas iz Centra za unapređenje životne sredine.

Pogled sa vrha Haleakale

Neverovatna panoramska fotograija u kojoj se spajaju zvezde, oblaci i zemlja nastala je na najvećem vrhu vulkana Haleakala.

Crna kutija - zastarela tehnologija?

Slučaj nestalog malezijskog aviona pokrenuo je debatu u stručnoj javnosti o tome da li je trenutna tehnologija izrade crne kutije zastarela.

Na današnji dan, 16. april

Srpski kralj Dušan Stefan Nemanjić u Skoplju na Vaskrs krunisan za "cara Srba, Grka i Arbanasa".

Video

Izabrani pobednici National Geographic & Canon foto-konkursa
Posle osam meseci, tokom kojih je pristiglo više od sedam hiljada radova, stručni žiri na čelu sa priznatim fotografom Dragoljubom Zamurovićem i posetioci sajta nationalgeographic.rs odredili su pobednike National Geographic & Canon foto-konkursa kojima su na otvaranju izložbe u restoranu Redakcija uručene vredne nagrade.

National Geographic galerije

Pogledajte šta vas očekuje u aprilskom izdanju National Geographic Srbija