Foto: Profimedia

12 bajkovitih destinacija koje ćete poželeti odmah da posetite

Predivni dvorci na liticama, zabačena i mirna naselja, tajnoviti bunar, prelepa netaknuta ostrva – prošetajte magičnim turističkim lokacijama u koje ćete se odmah zaljubiti...

Fotografija dana

Akvarijum u Londonu

Izložba vodenog sveta u britanskom akvarijumu vam omogućava da uživate sa gento pingvinima.

Najnovije vesti

Usamljeno drvo na površini jezera

Malo više od sto kilometara od kanadskog lučkog grada Viktorije, na ostrvu Vankuver, nalazi se „Jezero vila“, a na njemu se može videti jedan sasvim čudesan prizor. Jedno malo, usamljeno drvo, uprkos svim zakonima prirode, pronašlo je svoj dom na stablu koje viri iz ovog kanadskog jezera.

Neverovatno: Mesto sa najdužim imenom na svetu!

Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuaki-tanatahu sa svojih neverovatnih 85 karaktera drži rekord sa najdužim imenom na svetu.

Pet gena koji oblikuju vaš nos

Uzorak od blizu 6.000 ljudi je ocenjivan po 14 različitih crta lica da bi se utvrdilo koji deo genoma stvara razlike u izgledu lica, Otkrijte koji gen je „kriv“ za vaš užu bradu, a koji za širi nos...

Čudesne moći paukova koje bi mogle da promene tok medicine

Još od stare Grčke, različite kulture lečile su rane tako što su ih trljale paukovim nitima, verujući da će na taj način sprečiti gubitak krvi i infekcije.

130 godina od rođenja i 100 godina od smrti Milana Mitića

Iako je poživeo svega trideset godina Milan Mitić je iza sebe ostavio dragoceni trag u mnoštvu naučnih, religioznih i kulturno- političkih tekstova, rasprava i kritika, koje je potpisivao kao Milan Mitić, M. M. Ravničar ili kao jeromonah Donat.

Ko je bila Sali Rajd?

Zavirite u život najmlađeg astronauta i prve Amerikanke koja je poletela u svemir...

Otvoren Naučni klub u Kruševcu

U Kruševcu je otvoren osmi po redu Naučni klub u Srbiji

Pronađeni pećinski crteži stari 14.500 godina u Španiji

U pećini Atsura nedaleko od sela Berijatua, 50 kilometara od baskijskog grada Bilbaoa, arheolozi su pronašli skrivenu galeriju crteža iz doba paleolita.

National Geographic galerije

Video

Znamo li dovoljno o klimatskim promenama na Balkanu?
Čekaju li nas zaista apokaliptične posledice kakve viđamo u holivudskim filmovima? Ko je kriv za promene koje su nastale? Da li je ova borba unapred izgubljena? Šta pojedinac može da uradi kako bi spasao planetu? Pogledajte odgovore stručnjaka na ova i druga važna pitanja.
Pogledajte šta vas očekuje u majskom izdanju časopisa National Geographic Srbija