Foto: Profimedia

10 kanibala iz životinjskog sveta

Uopšteno je mišljenje da će većina životinjskih vrsta ispoljavati neku formu kanibalističkih tendencija ukoliko su na to naterane. Koje životinje imaju najčudnije navike kada je u pitanju konzumiranje sopstvene vrste?

Fotografija dana

Privremeni dom

Avganistanske izbeglice peru veš ispred improvizovane kuće na periferiji Islamabada.

Najnovije vesti

Zašto žene žive duže?

Ako još uvek postoje muškarci koji veruju da su žene slabiji pol, vreme je da im pokažete ovaj članak.

Kontroverzni HAARP će biti isključen?

Američko ratno vazduhoplovstvo obavestilo je američki Kongres sredinom prošle godine da namerava da ugasi HAARP, kontroverzno istraživačko postrojenje na Aljasci koje proučava energične i aktivne regione gornje atmosfere.

Ovaj robot može da imitira vaš rukopis - do poslednjeg detalja

Postoji nekoliko kompanija koje pružaju neobično uslugu: ako želite da pošaljete pismo, samo im pošaljite SMS poruku, a one će pomoću robota ispisati poruku na papiru. Jedina mana im je bila što su roboti koristili uvek ista slova...sve do sada.

Zašto astronauti u svemiru jedu baš tortilje? (VIDEO)

Meksički astronaut i naučnik Rodolfo Neri Vela bio je prvi astronaut koji je tražio da se tortilja nađe na meniju na njegovoj misiji 1985. godine. Od tada tortilja je postala obeležje svemirske ishrane. Zašto?

Koliko je Napoleon, zapravo, bio visok?

Svi smo čuli za Napoleonov kompleks, koji se pripisuje nekim niskim ljudima. Međutim, znate li da francuski vladar po kom je ovo stanje dobilo ime nije bio nizak?

Hoćemo li u budućnosti imati satelitski internet?

Satelitski internet Ilona Maska ipak bi mogao postati stvarnost, ali ne samo za Zemlju, već i za Mars. Taj poduhvat koštao bi 10 milijardi dolara.

Video

Srećna Nova godina: Upoznajte tim iza žutog okvira
Godinama smo se družili istražujući istoriju, svemir, životinjski i biljni svet, kao i sopstvenu prirodu. Želimo vam da i u narednoj godini ostanete radoznali i posmatrate svet oko sebe kroz žuti okvir, a mi ćemo biti tu da vas informišemo, zasmejemo, dirnemo... Srećnu Novu godinu žele vam National Geographic Srbija i Adria Media Group!

National Geographic galerije

Pogledajte šta vas očekuje u januarskom izdanju National Geographic Srbija