Fotografija: NatGeoFound.tumblr.com.

Pogled u prošlost: Rukotvorena brana

„Ova građevina podiže se centimetar po centimetar isključivo snagom mišića”

Fotografija dana

Spremni za rat

Učesnici tradiconalnog festivala nazvanog Rat paradajza u gradu Lembang, Indonezija.

Najnovije vesti

Ne propustite! National Geographic i VodaVoda ledena kocka

Na platou ispred UŠĆE shopping centra, 4. decembra 2014. u 5 minuta do 12 časova biće postavljena velika ledena kocka težine preko tri tone i dimenzija 1.5 x 1.5 x 1.5 metara, koja će se topiti na temperaturi koja je na celoj planeti svakim danom sve viša.

Kina je pretnja za američku elektroenergetsku mrežu

Direktor Državne bezbednosne agencije (NSA) upozorio je Kongres u četvrtak da Kina i "još jedna ili dve" druge države trenutno imaju sposobnost da oštete američku elektroenergetsku mrežu hakerskim napadima.

Jezici "izgubljeni" u ranom detinjstvu otkriveni u mozgu

Bebe počinju da prepoznaju šablone zvukova povezane sa određenim jezicima još dok su u materici. Međutim, šta se dešava sa nervnim vezama nakon što novorođenče usvoji strani par i više nije izloženo svom maternjem jeziku?

Sova sa očima boje noćnog neba

Svi znamo da je nemoguće ne zaljubiti se momentalno u slatke, pufnaste životinjice sa velikim očima koje tope ljudska srca. Ipak, Zevs je to podigao na viši nivo.

Kako su Rimljani iskopavali špansko zlato?

Las Medulas u Leonu na severozapadu Španije smatra se najvećim kopom rude zlata u Rimskom carstvu, ali se potraga za ovim metalom pružala mnogo kilometara dalje ka jugoistoku, sve do reke Erika.

Veliko arheološko otkriće u Ćelijama

U Ćelijama su otkriveni dobro očuvani ostaci rimske vile i veličanstvenog poljoprivrednog dobra, nastalog početkom IV veka, a nestalog tokom pljačkaškog pohoda Gota.

Video

Srbija u Velikom ratu: Epska priča o zaboravljenim herojima
Ekipa National geographic-a posetila je set na kojem se snimala scena Kolubarske bitke za film `Srbija u Velikom ratu`, o kojem govore režiserka Ivana Stivens, autorka filma Slađana Zarić i direktor vojno filmskog centra `Zastava film`, potpukovnik Mate Vujnović.

National Geographic galerije

Pogledajte šta vas očekuje u novembarskom izdanju National Geographic Srbija