Foto: Reuters/Thomas Peter

Nagoro, japanski grad lutaka

Ima ih svuda: pecaju, pohađaju časove, čekaju autobus – lutke koje predstavljaju sve koji su napustili Nagoro čekaju dan kada će biti jedini "stanovnici" ovog grada.

Fotografija dana

Sitnim koracima

Mladunci lisice naučili su da se popnu na drvo, a Kit Krauli iz Viskonsina ovekovečio je trenutak kada su uživali u pogledu s visine.

Najnovije vesti

Misterija Van Gogove povrede: Šta se zapravo dogodilo sa slikarovim uhom?

Jedna od najpoznatijih priča o životu slavnog slikara jeste ona o tome kako je Van Gog u trenutku nervnog rastrojstva sam sebi odsekao uho. Ipak, da li je ona istinita?

Kako je nastao simbol mira?

Jedan od najprepoznatljivijih simbola na svetu – znak za mir – kada je tek nastao, označavao je očajanje. Kako je tako drastično promenio svoje značenje?

Lav Džeriho je živ, zdrav – i nije Sesilov brat

Tokom proteklog vikenda objavljena je vest da je u Zimbabveu usmrćen još jedan lav, i to brat mužjaka Sesila, čija je smrt potresla sve ljubitelje životinja.

Najnovija vakcina protiv ebole efikasna u 100 odsto slučajeva!

Hoće li ovo naučno dostignuće zaustaviti jednu od najvećih pošasti XXI veka?

Osveta armadila: Metak se odbio i povredio čoveka koji je hteo da ubije američkog sisara

Nakon što je pucao u armadila, jedan Teksašanin je završio u bolnici, a još uvek nije poznato da li je životinja u dobrom stanju.

20 država s najboljom reputacijom u svetu

Institut za reputaciju sa sedištem u Kopenhagenu sproveo je zanimljivo istraživanje o tome o kojim zemljama u svetu vlada najpozitivnije mišljenje. Možete li da pretpostavite ko je na prvom mestu?

Video

Nauka nikad ne miruje: Šta je to što Srbiju čini geološki zanimljivom?
Jesu li teritorijom današnje Srbije ikada hodali dinosaurusi? Šta se krije ispod našeg tla? Odgovore na ova pitanja potražili smo na možda i najvažnijem događaju ove godine u Srbiji - otvaranju Prirodnjačkog centra u Svilajncu!

National Geographic galerije

Pogledajte šta vas očekuje u julskom izdanju National Geographic Srbija