Foto: Profimedia

Jedan od najvećih umetnika XX veka: 10 stvari koje možda niste znali o Pablu Pikasu

Na današnji dan 1881. godine rođen je jedan od najvećih i najpoznatijih slikara, vajara, crtača i grafičara XX veka, a mi vam otkrivamo zašto je Pikaso optužen da je ukrao Mona Lizu, čime se bavio pored slikarstva, kao i mnoge druge zanimljivosti iz život

Fotografija dana

Na ivici najmoćnijeg vodopada u Evropi

Student Denis Krasnov rizikovao je svoj život šetnjom po klizavoj steni kako bi zabeležio neverovatan prizor vodopada Detifos u Nacionalnom parku Vatnajkull na severoistoku Islanda

Najnovije vesti

Šta rade veverice kada ih niko ne gleda? (FOTO)

Fotograf Gert Vegen je napravio tri različite minijaturne scenografije na svom simsu i čekao da dođu veverice kako bi napravio savršenu sliku Švedske. Pogledajte kako su one reagovale kad su pronašle improvizanu telefonsku govornicu, šator i eskimsku kućicu.

Nastavlja se gradnja tunela za sprovođenje vode u akumulaciju Zavoj

Radovi na tunelu su pre 12 godina prekinuti na zahtev ekologa i žitelja sela Temska koji su tvrdili da će time biti uništen kanjon Toplodolske reke, ali se sada projekat prevođenja viškova bujičnih voda Toplodolske reke u akumulaciju „Zavoj“ na Staroj planini nastavlja.

Anton van Levenhuk, otac mikrobiologije: od trgovca do naučnika

Internet pretraživač Gugl je današnju stranicu posvetio holandskom naučniku koji je rođen na današnji dan 1632. godine. Ko je bio Anton van Levenhuk?

Naučnici konačno rešili misteriju Bermudskog trougla?

U proseku u ovoj regiji godišnje misteriozno nestane četiri aviona i 20 brodova, a nakon najnovijeg istraživanja meteorologa nameće se nova teorija koja bi konačno mogla da odgonetne tajnu Bermudskog trougla.

Prirodne lepote koje ostavljaju bez daha: Predivni snimci Crne Gore iz vazduha (VIDEO)

Pogledajte snimak Džona Brodlija, koji prikazuje neverovatnu lepotu Crne Gore iz malo drugačije perspektive, iz ugla drona.

Zemlja novih početaka: Neverovatan snimak Srbije iz perspektive turista (VIDEO)

Ekipa „StoryTravelers“ napravila je predivan video o lepotama naše zemlje, koji vas neće ostaviti ravnodušnim.

Urgentna sanacija: Počelo čišćenje Vranjske reke kod deponije

U ovom delu reke, ona se izliva, preusmerava vodotok i ulazi u samu deponiju, odakle se brojni otpad sliva u njeno korito.

Beogradska operacija: 72. godišnjica oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu

Na današnji dan 1944. godine okončana je Beogradska operacija, jedna od najznačajnijih bitaka na Balkanu u Drugom svetskom ratu.

National Geographic galerije

Video

Znamo li dovoljno o klimatskim promenama na Balkanu?
Čekaju li nas zaista apokaliptične posledice kakve viđamo u holivudskim filmovima? Ko je kriv za promene koje su nastale? Da li je ova borba unapred izgubljena? Šta pojedinac može da uradi kako bi spasao planetu? Pogledajte odgovore stručnjaka na ova i druga važna pitanja.
Pogledajte šta vas očekuje u oktobarskom izdanju časopisa National Geographic Srbija