Foto: profimedia

Zašto još uvek nismo našli vanzemaljce?

Fermijev paradoks prvi je predstavio italijanski fizičar Enriko Fermi, postavljajući pitanje: "Gde su svi?" ili preciznije: "Gde su svi vanzemaljci?"

Fotografija dana

Podvodno groblje automobilskih guma

Na dva kilometra od obale Fort Loderdejla, nalazi se podvodno groblje automobilskih guma. Oko 2 miliona automobilskih guma našlo je svoje poslednje konačište na ovom

Najnovije vesti

Pogled u mikročip (VIDEO)

Unutrašnjost mikročipa je misteriozna stvar. Ipak, pružila nam se prilika da zavirimo u mikročip pomoću digitalne SLR kamere i elektronskog mikroskopa.

Irački pilot umesto svojoj vojsci dostavio pomoć teroristima

Irački pilot slučajno je ispustio pomoć i municiju na teritoriju koju kontroliše Islamska Država. One su bile namenjene za pomoć snagama iračke vlade na zapadu zemlje, ali su greškom završile kao pomoć neprijatelju.

Bakterije koje se hrane radioaktivnim otpadom – mogućnost ili pretnja?

Bakterije koje proždiru otpad nisu velika novost, ali one koje jedu radioaktivni otpad su možda upravo otkrivene. Prvi put su pronađene bakterije koje mogu preživeti uslove slične onima kakvi preovlađuju na mestima odlaganja radioaktivnog otpada.

Horizont četvrtkom u Novom Sadu

Horizont četvrtkom ove nedelje održava se u Novom Sadu, u četvrtak, 2. oktobra, u velikom amfiteatru Rektorata Univerziteta u Novom Sadu.

Na današnji dan, 1. oktobar

1. oktobra 1957. godine premuinuo je Ivan Đaja, srpski biolog i fiziolog, profesor i rektor Univerziteta u Beogradu, redovni član Srpske akademije nauka i umetnosti i osnivač Fiziološkog zavoda i prve Katedre za fiziologiju među Južnim Slovenima.

Naučnici stvorili 'nevidljivi plašt' (VIDEO)

Naučnici Univerziteta u Ročesteru otkrili su način da sakriju predmete iz vida pomoću jeftinih i dostupnih sočiva.

Video

Srbija u Velikom ratu: Epska priča o zaboravljenim herojima
Ekipa National geographic-a posetila je set na kojem se snimala scena Kolubarske bitke za film 'Srbija u Velikom ratu', o kojem govore režiserka Ivana Stivens, autorka filma Slađana Zarić i direktor vojno filmskog centra 'Zastava film', potpukovnik Mate Vujnović.

National Geographic galerije

Pogledajte šta vas očekuje u septembarskom izdanju National Geographic Srbija