Foto: arroyodiego.com

Očaravajući portreti svakodnevnice plemena Azije i Afrike

Španski fotograf Dijego Arojo poklonio je svetu retke portrete koji prikazuju kako teku dani pripadnicima plemena u Kambodži, Etiopiji, Keniji i Vijetnamu.

Fotografija dana

Lice tradicije

Jedna od poslednjih žena Burme čije je lice čitavo istetovirano, u skladu sa starom narodnom tradicijom.

Najnovije vesti

Makedonski arheolozi pronašli grobnicu Aleksandra Velikog?

Tokom iskopavanja na arheološkom nalazištu Staro Bonče u opštiini Prilep, stručnjaci su pronašli grob za koji veruju pripada antičkom vladaru.

Ptice biljojedi postale mesožderi

Ornitolozi su zbunjeni slučajem ptica vegeterijanki koje su razvile do sada nezabeleženu potrebu za mesom. Do sada, ptice nisu pokazale nikakve znake da su na svoj meni uvrstile žive životinje, kao ni ljude.

Ugroženi crni nosorog još uvek na udaru lovokradica

Lovac koji je osvojio dozvolu za ubijanje ugroženog crnog nosoroga dobio je i dozvolu za unošenje glave ugrožene životinje u Sjedinjene Američke Države, koju izdaje Američka služba za zaštitu riba i divljih životinja.

Bugarin pronašao novčiće iz doba Osmanlija tokom oranja

Jedan stanovnik Bugarske naišao je na glineni ćup sa oko 90 srebrenjaka iz perioda od XVI do XVIII veka dok je orao polje u mestu Zahari Stojanovo, u opštini Popovo na severoistoku Bugarske.

Naučnici pokušavaju da veštački podstaknu fotosintezu

Na planeti trenutno živi više od sedam milijardi ljudi i neki stručnjaci prognoziraju da uskoro neće biti lako da baš svi dođemo do hrane. Da bi čovečanstvo opstalo, biće neophodno "hakovati" fotosintezu.

Kako je nastao 1. april - Dan šale?

Svi znamo šta je cilj današnjeg datuma - sreća i osmeh - ali sigurno su se svi bar jednom zapitali kako je ustanovljen ovaj praznik. Kako je nastao Dan šale i kakva je njegova istorija?

Video

Pomračenje Sunca: Beograd u senci Meseca
National Geographic Srbija ispratio je na platou ispred Narodne biblioteke delimično pomračenje Sunca iznad naše zemlje i razgovarao sa stručnjacima o tome ima li ova pojava ikakve negativne efekte, u kom je delu Srbije Sunce danas najviše zaklonjeno, kao i šta nam donosi predstojeći super-Mesec.

National Geographic galerije