Foto: Wikimedia Commons

Kako su kontinenti dobili imena?

Danas otkrivamo najverovatnije poreklo imena svakog od sedam kontinenata na Zemlji.

Fotografija dana

Kroz mećavu

Nakon što mu je vetar izbio kišobran iz ruku tokom snažne mećave, jedan muškarac pojurio je bostonskom ulicom za svojim štitom.

Najnovije vesti

Jeste li čuli za gladijatorke?

U arenama starog Rima nisu se borili samo muškarci.

Branko Lustig: Povratak u Aušvic na dugo iščekivanu bar micvu (VIDEO)

Hrvatski filmski producent Branko Lustig proveo je nekoliko godina svog detinjstva u najozloglašenijem nacističkom logoru. U vreme kada je trebalo da proslavi bar micvu, za to nije bilo uslova...

Šta je to Venerin sneg?

Jeste li ikada čuli za izraz Venerin sneg i znate li šta predstavlja?

Beograd: Dokumentarna izložba "Industrijsko nasleđe Srbije"

U četvrtak, 29. januara 2015, u 18 časova u Kući kralja Petra Prvog biće otvorena interesantna izložba u kojoj će uživati svi ljubitelji istorije. Pogledajte šta ćemo sve imati priliku da vidimo na njoj.

Na današnji dan, 28. januar

Na današnji dan, 28. januara 1820. godine, ruska ekspedicija predvođena Fabijanom Gotlibom fon Belinghauzenom i Mihailom Lazarevim otkrila je Antarktik.

Otkrivene tetovaže na zamrznutoj alpskoj mumiji

Nove tetovaže otkrivene su na grudnom košu Ecija, 5.300 godina zamrznutoj mumiji otkrivenoj na Alpima 1991. godine. Takođe, naučnici su uspele da utvrde i od čega se sastojao njegov poslednji obrok.

Video

Znamo li dovoljno o klimatskim promenama na Balkanu?
Čekaju li nas zaista apokaliptične posledice kakve viđamo u holivudskim filmovima? Ko je kriv za promene koje su nastale? Da li je ova borba unapred izgubljena? Šta pojedinac može da uradi kako bi spasao planetu? Pogledajte odgovore stručnjaka na ova i druga važna pitanja.

National Geographic galerije

Pogledajte šta vas očekuje u januarskom izdanju National Geographic Srbija