Foto: Dejv Joder

Kosmički osvit

Posmatranje rađanja zvezda zahtevalo bi teleskop prečnika većeg od mnogih gradova. Upoznajte teleskop ALMA.

Fotografija dana

Spremni za rat

Učesnici tradiconalnog festivala nazvanog Rat paradajza u gradu Lembang, Indonezija.

Najnovije vesti

Sveci iz katakombi

Godine 1578. došlo je do fascinantnog otkrića mreže grobnica, poput lavirinta koji vreba duboko ispod ulica Rima. Katakombe su bile dom trulih skeleta ranih hrišćanskih mučenika - za koje se verovalo da su sveci zbog svoje hrabrosti i nepoljuljane vere u Hrista.

UŠĆE Čarobni grad i čarobni popusti u Ušće Shopping Centru

Ove godine očekuje nas još jedan UŠĆE Čarobni grad u UŠĆE Shopping centru!

Upoznajte najveći živi organizam na svetu

Kada pomislite na najveći živi organizam na Zemlji, plavi kit je verovatno prvo što vam padne na pamet. Ipak, te ogromne životinje imaju 30 metara dužine i mogu da teže i do 180 tona, što znači da su verovatno veće i od najvećih dinosaura.

Naučnici preveli drevnu egipatsku knjigu magije

Australijski dvojac dešifrovao je drevni egipatski priručnik koji je pripadao svešteniku ili monahu pre oko 1.300 godina. Ovaj "Priručnik o moći obreda", kako je nazvan, sadrži brojne čini i bajalice za prizivanje božanstava koje ukazuju čitaocu kako da ih koristi za zaljubljivanje, isterivanje zlih duhova, lečenje raznih bolesti i sl.

Islamska Država pravi svoju valutu

Militanti Islamske Države sakupljaju zlato, srebro i druge plemenite metale u nastojanju da učvrste svoju kontrolu nad velikim delom sirijske i iračke teritorije izdavanjem sopstvene valute, tvrde irački trgovci.

Kako hronična upotreba marihuane utiče na mozak?

Svakodnevno konzumiranje marihuane u trajanju od četiri godine povezano je s određenim promeneama u mozgu, pokazalo je nedavno sprovedeno istraživanje.

Video

Srbija u Velikom ratu: Epska priča o zaboravljenim herojima
Ekipa National geographic-a posetila je set na kojem se snimala scena Kolubarske bitke za film `Srbija u Velikom ratu`, o kojem govore režiserka Ivana Stivens, autorka filma Slađana Zarić i direktor vojno filmskog centra `Zastava film`, potpukovnik Mate Vujnović.

National Geographic galerije

Pogledajte šta vas očekuje u novembarskom izdanju National Geographic Srbija