Foto: Profimedia

Mekong, mistična reka 60 miliona ljudi

Iako reka Mekong protiče kroz šest zemalja prolazeći kroz različite klimatske uslove, geografski i duhovni izvor leži na visokoj, suvoj Tibetanskoj visoravni.

Fotografija dana

Jedna od najzagađenijih evropskih zemalja

Jezero Ansi je obavijeno maglom i zagađenim vazduhom, zarobljenim ispod sloja temperaturne inverzije, koja izaziva visok stepen zagađenja vazduha u Parizu proteklih deset godina.

Najnovije vesti

Velika javna kampanja spasila evropsku prirodu!

Evropska komisija donela je odluku da se propisi koji štite prirodu ne menjaju, već da se bolje sprovode

Prvi Amerikanac u Zemljinoj orbiti: Po čemu ćemo pamtiti Džona Glena?

Jedan od heroja američke svemirske avijacije, pilot i senator Džon Glen preminuo je juče u 95. godini. Osvrćemo se na njegova najvažnija dostignuća.

Da li nam je potreban četvrti operater?

Navikli smo na to da čekamo u redu, navikli smo na komplikovane račune iz kojih često nije jasno šta i koliko plaćamo. Navikli smo na to da u inostranstvu zaboravimo na korišćenje mobilnog telefona. Navikli smo na netransparentne cene poziva…

Pogledajte kako zemljotresi uništavaju planetu proteklih 15 godina (ANIMACIJA)

U ovoj animaciji koju je objavila Nacionalna uprava za okean i atmosferu (NOAA) možete da pronađete svaki zemljotres koji se dogodio od 1. januara 2001. do 31.decembra 2015. godine.

10. Festival nauke: Naučna zabava za čistu desetku!

Jubilarni deseti Festival nauke, koji se od 15. do 18. decembra održava na Beogradskom sajmu, za četiri dana, okupiće više od 600 naučnika i naučnih demonstratora koji će predstaviti 53 premijerne naučne postavke, 6 gostujućih trupa iz inostranstva i 62 naučne i obrazovne institucije iz Srbije.

Poslednji super-Mesec u 2016. godini: Kad ćemo moći da uživamo u ovom fenomenu?

Ove godine ljubitelji kosmičkih fenomena su mogli da uživaju u dva super-Meseca (od kojih je jedan bio i najimpresivniji čak od 1948. godine), a trojstvo će zaokružiti i super-Mesec koji će se dogoditi sredinom ovog meseca.

Proslava jubileja: Ogromne kolone za put na Mars uz magazin National Geographic!

Adria Media Group i magazin National Geographic na spektakularan način obeležili su proslavu desetogodišnjice postojanja ovog izdanja na srpskom jeziku u tržnom centru Delta City.

Jedan od najvećih krivaca za smanjenje ribljeg fonda u poslednjih 30 godina

Iako nije lako prebrojati i utvrditi brojčano stane ribljih vrsta, evidentno je da se riblji fond smanjuje kontinuirano već 30 godina. Evo koji su glavni uzroci ovakve slike u našoj zemlji.

National Geographic galerije

Video

Otvorena izložba "Tesla i Pupin na istom putu"
Snimila Marina Lopičić
Pogledajte šta vas očekuje u decembarskom izdanju časopisa National Geographic Srbija