Foto: Lisa Kristine

Dvadeset četiri razloga da posetite Tajland

Kraljevina Tajland se nalazi u jugoistočnoj Aziji. Prelepa zemlja je bogata predivnim pejzažima i nekim apsolutno jedinstvenim odmaralištima.

Fotografija dana

Sovin hod

Ova sova izgleda kao da maršira.

Najnovije vesti

Zapanjujući selfi na rubu vulkanske jame

Ako dobro pogledate sliku videćete usamljenog, sićušnog i veoma krhkog čoveka na ivici pakla, tj. kratera Halemaumau vulkana Kilauea na Havajima. Njegovo ime je Endrju Hara, a ovu fotografiju napravio je sam.

Japanski biznismen zahvalio Italiji ogromnom piramidom

Japanski biznismen Jugo Jagi odlučio je da se zahvali Italiji tako što je uložio dva miliona evra u restauraciju Cestijeve piramide iz perioda Rima.

Doktori u Indiji uklonili 232 zuba iz usta tinejdžera

Kada starije tinejdžere zadesi bol oko kutnjaka i moraju da izvade zub, to je zbog toga što umnjaci koji rastu guraju ostale zube. Ašik Gavai je sedamnestogodišnjak iz Indije se pokazao kao jedinstven slučaj u svetu oralne hirurgije kada su mu zubari izvadili zapanjujuća 232 zuba iz usta.

Kinezi "zaključali" grad sa 30.000 stanovnika

Kao mera predostrožnosti nakon što je čovek preminuo od posledica bubonske kuge prošle nedelje, gradić u Kini se nalazi pod ključem, a 151 osoba je smeštena u karantin.

Da li pauci imaju ličnosti

Mnogi socijalni insekti, poput mrava, pčela ili termita, formiraju kolonije koje su podeljene u kaste po tome koje poslove njihovi članovi obavljaju.

Na današnji dan, 24. jul

24. jula 1783. godine rođen je južnoamerički revolucionar, vojskovođa i državnik Simon Bolivar.

Video

Marša Ajvins: Moje iskustvo iz svemira
Američka astronautkinja boravila je u Beogradu povodom manifestacije "Mesec sletanja na Mesec", u čast obeležavanja 45 godina od sletanja na Mesec, Misije Apolo 11 i proslave 50 godina Doma omladine Beograda. Pogledate šta nam je sve ispričala o svom pozivu i poslednjoj misiji 2001. godine, ali i koja je najveća lekcija koju je naučila.

National Geographic galerije

Pogledajte šta vas očekuje u julskom izdanju National Geographic Srbija