Fotografija: Stefan Gisar, Evropska južna opservatorija

Proždirač zvezda

Albert Ajnštajn je smatrao da je fenomen crne rupe – ugašene zvezde toliko guste da čak ni svetlost ne može da joj umakne – suviše apsurdan da bi one zaista postojale. Ajnštajn nije bio u pravu.

Fotografija dana

Udar talasa

Tajfun Vongfong pratili su ogromni talasi.

Najnovije vesti

Na današnji dan, 31. oktobar

31. oktobra 1851. godine preminuo je jeadan od najvećih srpskih i crnogorskih pisaca Petar Drugi Petrović Njegoš, crnogorski vladar i vladika.

Ostrige savršeno filtriraju vodu (VIDEO)

Ljudi koji vole more uglavnom uživaju da jedu ostrige, jer su pre svega ukusne, a onda i zato što podsećaju na okean. Ispostavlja se da je ovo poslednje posebno tačno, budući da su ostrige fantastične u filtriranju vode.

Koja država je najsrećnija na svetu?

Novo međunarodno Galupovo istraživanje otkriva kako se rangiraju 134 zemlje, kada je u pitanju dobrobit njihovih stanovnika.

National Geographic i MasterCard foto konkurs

Kompanija MasterCard nagrađuje vaše neprocenjive trenutke.

Istorija svastike: Od sreće do mržnje

Kukasti krst ili "svastika" ima veoma dugu istoriju. Korišćena je barem 5.000 godina pre nego što ju je Adolf Hitler postavio na zastavu Nacističke partije. Reč svastika dolazi iz sanskrita i znači "dobra sreća" ili "blagostanje".

Tajna švajcarskog uspeha: Dvostruka stručna obuka

Šta je zajedničko za Serđa Ermotija i Moniku Valzer? Oni su ne samo na čelu dve međunarodno priznate švajcarske kompanije - bankarskog giganta UBS i čuvenog brenda torbi Freitag - već su i diplomci švajcarskog sistema dvostruke stručne obuke.

Video

Srbija u Velikom ratu: Epska priča o zaboravljenim herojima
Ekipa National geographic-a posetila je set na kojem se snimala scena Kolubarske bitke za film `Srbija u Velikom ratu`, o kojem govore režiserka Ivana Stivens, autorka filma Slađana Zarić i direktor vojno filmskog centra `Zastava film`, potpukovnik Mate Vujnović.

National Geographic galerije

Pogledajte šta vas očekuje u oktobarskom izdanju National Geographic Srbija