Foto: Profimedia

Najveće masovno izumiranje još od dinosaura: 11 najugroženijih životinjskih vrsta

Dve trećine životinjskih vrsta su istrebljene u proteklih 50 godina dok će do 2020. godine populacija kičmenjaka opasti za 67 procenata u odnosu na period od 1970. godine.

Fotografija dana

Invazija kornjača

Hiljade beba Taricaya kornjača (Podocnemis unifilis) pušteno je u potočić u Nacionalnom rezervatu Pacaya-Samiria u Peruu.

Najnovije vesti

Najsvetije hrišćansko mesto: Grobnica Isusa Hrista otvorena prvi put posle nekoliko vekova (VIDEO)

Prvi put posle nekoliko vekova, naučnici su otkrili originalnu površinu za koju se tradicionalno smatra da predstavlja grobnicu Isusa Hrista.

Na današnji dan, 28. oktobar

Na današnji dan 1923. godine preminuo je Stojan Protić, srpski političar, državnik i publicista, jedan od osnivača Narodne radikalne stranke u Srbiji.

Zabava za sve generacije uz National Geographic na drugom danu Sajma medija!

Štand Adria Media Grupe sa magazinima National Geographic i Cosmo Campus bio je glavna atrakcija drugog dana Sajma Medija

Zaovine: Nestvarni pogled na Nacionalni park „Tara“ iz vazduha (VIDEO)

O neverovatnim prirodnim lepotama naše zemlje svedoči i snimak Zaovina, naselja na planini Tara koji prikazuju prirodna blaga skrivena pod maglom, brda, zelenilo i jezera. Uživajte...

Pobuna protiv reči na Sajmu knjiga: Prvi doktorat u formi stripa ikada

Prvi ikada objavljen doktorat u stripu biće predstavljen u subotu, 29. oktobra u 16 časova, a gost na promociji izdanja „Uvod u objavljivanje naučnih publikacija“ u 18 časova biće Vladimir Popović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Najprodavaniji makedonski dnevni list najnoviji član porodice AMG: Adria Media Grupa od danas vlasnik Sloboden pečata

Najveća medijska kuća na Zapadnom Balkanu, Adria Media Group postala je danas većinski vlasnik firme “Sloboden pečat doo”, najtiražnijeg dnevnog lista u Makedoniji.

AMG NA SAJMU MEDIJA: Posetite naš štand i budite na naslovnici Kurira!

Najveća medijska kuća na zapadnom Balkanu, Adria Media Group, obradovaće svoje čitaoce brojnim atraktivnim sadržajima, interesantnim gostima i dešavanjima na svom štandu, u okviru Sajma medija koji traje do nedelje 30. oktobra.

Čuvajmo životnu sredinu: Počinje lociranje divljih deponija na Fruškoj gori

Projekat udruženja „Fruškać“ omogućiće lociranje svih deponija, a potom i njihovo saniranje čime će se pomoći očuvanje prirodnih lepota, a između ostalog i izvora, vodopada i 16 veštačkih jezera koji se nalaze u Nacionalnom parku „Fruška gora“.

National Geographic galerije

Video

Znamo li dovoljno o klimatskim promenama na Balkanu?
Čekaju li nas zaista apokaliptične posledice kakve viđamo u holivudskim filmovima? Ko je kriv za promene koje su nastale? Da li je ova borba unapred izgubljena? Šta pojedinac može da uradi kako bi spasao planetu? Pogledajte odgovore stručnjaka na ova i druga važna pitanja.
Pogledajte šta vas očekuje u oktobarskom izdanju časopisa National Geographic Srbija