Foto: Pivatni album Marije Bogojević / Autor nepoznat

Vinča akcident: Događaj koji je ušao u istoriju razvoja nuklarne energije

Emitovano zračenje nije se moglo izmeriti nijednim instrumentom, pa se opravdano pretpostavilo da su doze kojima su bili izloženi eksperimentatori bile smrtonosne.

Fotografija dana

Indijske udovice na festivalu

Holi je prolećni festival, poznat i kao festival boja i ljubavi, a na slici su prikazane indijske udovice koje su uzele učešće u proslavi.

Najnovije vesti

National Geographic konkurs: Šaljite nam fotografije svojih kolekcija

Povodom aktuelnog 100. broja časopisa National Geographic na srpskom jeziku, biramo najkreativniju fotografiju kolekcije vašeg omiljenog magazina!

Zanimljivosti o telu: Zašto štucamo?

Imate li vi neki trik protiv štucanja?

Neverovatno: Kako spavaju morske vidre (VIDEO)

Morske vidre spavaju na površini vode i, kako bi im san bio besprekoran, rade nešto za šta bismo pomislili da je odlika koju isključivo imaju ljudi.

Ejda Lavlejs, žena koja je živela u XIX veku - tvorac prvog kompjuterskog programa

Malo je poznato da je prvi kompjuterski program napravila žena, i to pre nastanka samog kompjutera. Upoznajte Ejdu Lavlejs.

Islamska Država raznela istorijski zid čuvene Ninive

Izvori iz provincije Ninava otkrili su u sredu da je Islamska Država nastavila bombardovanje istorijskih zgrada i istorijskih spomenika u provinciji, napominjući da je u vazduh dignut čuveni zid Ninive u centru Mosula.

Putinova žurka

Za Rusiju organizovanje Zimskih olimpijskih igara može da posluži kao dokaz da se Rusija nalazi među svetskim silama. Ali letovalište Soči – meta napada islamistickih pobunjenika i poprište navodnog genocida – nije pogodno mesto za slavlje.

Video

Svilajnac dobija Prirodnjački centar!
Mesto u kom živi svega 10.000 ljudi dobija jedinstvenu instituciju u Srbiji, a možda i u ovom delu Evrope - centar u kom će mališani i odrasli na zabavan način upoznati neverovatni svet prirode! Pogledajte šta nas sve čeka u Prirodnjačkom centru u Svilajncu.

National Geographic galerije