Foto: Profimedia

Kako je nastala Zastava zvezda i pruga?

Najpoznatija zastava na svetu koja pripada Sjedinjenim Američkim Državama nije delo samo jedne osobe, a njen postepeni nastanak je ono što je čini jednim od najinteresantnijih državnih simbola na svetu.

Fotografija dana

Mlečni put na auto-putu

Umetnost farbanja automobila dostigla je novi nivo kada je ovaj lambordžini od 362.000 dolara dobio boju Mlečnog puta.

Najnovije vesti

Prvi domaći animirani film o Nikoli Tesli (VIDEO)

Slavni naučnik poslužio je kao inspiracija animatorima beogradskog studija "Ringišpil", koji trenutno prikuplja finansijske donacije pomoću kojih će sprovesti u delo ideju da Tesla bude glavni junak animiranog filma.

Na današnji dan, 19. decembar

U Titelu je, 19. decembra 1875. godine, na svet došla srpska matematičarka Mileva Marić Ajnštajn.

Groblje milion mumija: Zagonetna egipatska misterija

Drevno groblje u Egiptu sadrži milion tela, tvrdi tim arheologa koji ga je otkrio. Šta predstavlja ovaj lokalitet i dalje je misterija, pošto naučnici ne znaju odakle potiču svi ti ljudi.

Šta je zaista ubilo dinosaure?

Početkom 1980-ih, odgovor na pitanje šta je dovelo do toga da dinosauri i ogroman broj drugih bića izumru pre 65 miliona godina i dalje je bio misterija.

Najveći peščani Deda Mraz na svetu

Pesak je izuzetno krhak materijal za rad. Profesionalni skulptori zato koriste posebnu vrstu peska za svoje peščane skulpture.

Besmrtna prevara Hitlerovog fotografa

Devedeset godina stara fotografija budućeg diktatora, tik nakon što je napustio zatvor, još uvek uspeva da prevari mnogobrojne svetske medije i izdavače.

Video

National Geographic i VodaVoda kocka leda
U cilju inspirisanja populacije da daju svoj doprinos u borbi protiv klimatskim promena, magazin National Geographic i VodaVoda postavili su kocku leda tešku 3,5 tone na plato ispred Ušće Shopping centra. Osoba koja najbliže proceni za koje vreme će se kocka ove težine istopiti, dobiće vredan poklon.

National Geographic galerije

Pogledajte šta vas očekuje u decembarskom izdanju National Geographic Srbija