Foto: Facebook/JAXA

Predstavljanje svemirskih agencija: JAXA

National Geographic Srbija upoznaje vas sa svemirskim agencijama koje uspešno lansiraju rakete i drugu opremu u svemir. Danas vam predstavljamo vam najveću svemirsku agenciju Japana.

Fotografija dana

Desetomesečna beba teška 18 kilograma

Alija Salem je beba stara tek 10 meseci, a ima neverovatnih 18,7 kilograma - što je težina prosečne šestogodišnje devojčice. Njeni siromašni roditelji još uvek

Najnovije vesti

Nove tehnologije: Crtanje bez korišćenja ruke (VIDEO)

Britanski pisac naučne fantastike Artur Č. Klark jednom je rekao da se bilo koja dovoljno napredna tehnologija ne razlikuje mnogo od magije. Ako je tako, magija je stigla.

"Superauto-put": U planu izgradnja puta koji će spojiti Moskvu i Njujork

Glavni čovek ruskih železnica Vladimir Jakunjin predložio je izgradnju auto-puta koji bi spojio Evropu i Sjedinjene Američke Države preko Rusije.

Neverovatan izum: Sto koji sluša dosadne sastanke i pamti najvažnije razgovore (VIDEO)

Sastanci mogu da budu naporni i dugotrajni. Može li konferencijski sto visoke tehnologije da ih učini podnošljivijim?

Šta se dešava kada otpluta antarktička santa leda veličine kontinenta? (GIF)

Naučnici pažljivo posmatraju led Anarktika i prate njegovu dinamiku - padanje snega, formiranje leda, oticanje glečera i posledice njihovog plutanja.

Na današnji dan, 29. mart

Na današnji dan, 29. marta 1974. godine, američki veštački satelit "Mariner 10" snimio je prve fotografije Merkura.

Mladi studenti gase vatru zvučnim talasima (VIDEO)

Studenti Univerziteta "Džordž Mejson" otkrili su kako da pomoću zvučnih talasa ugase vatru i napravili prototip aparata za gašenje požara, u nadi da će napraviti revoluciju u vatrogasnoj tehnologiji.

Video

Pomračenje Sunca: Beograd u senci Meseca
National Geographic Srbija ispratio je na platou ispred Narodne biblioteke delimično pomračenje Sunca iznad naše zemlje i razgovarao sa stručnjacima o tome ima li ova pojava ikakve negativne efekte, u kom je delu Srbije Sunce danas najviše zaklonjeno, kao i šta nam donosi predstojeći super-Mesec.

National Geographic galerije