Foto: Julie Fletcher

Napustila gradski život da bi fotografisala neverovatan australijski pejzaž

Zamislite da napustite sve - svoj dosadan grad, još dosadniji posao, propalu vezu - i da pobegnete u australijsku divljinu grleći svoj san. To je upravo ono što je fotografkinja Džuli Flečer uradila pre 12 godina, kada je napustila Sidnej da bi napravila

Fotografija dana

Polarna svetlost

Polarna svetlost svima oduzima dah, a  javlja se u blizini magnetnih zemljinih polova (a samim tim i u blizini polova rotacije) i manifestuje se u

Najnovije vesti

Veštački list koji proizvodi kiseonik (VIDEO)

Student Kraljevskog Univerziteta umetnosti u Londonu, Džulijan Melkiori uspeo je da napravi veštački list koji se ponaša kao pravi.

Uzgajivači kakaa prvi put u životu probali čokoladu (VIDEO)

Verovali smo da je čokolada univerzalna, tj. nešto što postoji svuda i u čemu svi imaju prilike da uživaju. Ipak, nije. Postoje ljudi koji je nikada nisu probali, čak ni poljoprivrednici koji lome svoje kičme ne bi li obrali zrna kakaa za samo nekoliko centi u Obali Slonovače.

Tajne broda ispod ruševina Svetskog trgovinskog centra

Naučnici su otkrili tajne starog broda otkrivenog 2010. godine ispod ruševina Kula bliznakinja. Ogromno plovilo, zakopano ispod 6,7 metara zemlje i ruševina, sagrađeno je u isto vreme kada je potpisana Deklaracija o nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država. Međutim, to nije sve.

Riba golijat ukrala ulov ribolovcu (VIDEO)

Nedaleko od obale američke države Floride, grupa ribolovaca opremljena bocama sa kiseonikom i kopljima našla se na putu golijat ribe. Ova velika riba izvela je nešto što nisu očekivali.

Na današnji dan, 31. jul

31. jula 1886. godine umro je mađarski kompozitor, pijanista i dirigent Franc List.

Naučnici otkrili pakao stare Zemlje (VIDEO)

U vreme hadeanske i eoarhaijske epohe na Zemlji je bio pakao. Milionima godina, naša planeta je bila bombardovana milionima asteroida. Okeani su se non-stop javljali i isparavali u atmosferu sve dok se konačno kora nije učvrstila.

Video

Marša Ajvins: Moje iskustvo iz svemira
Američka astronautkinja boravila je u Beogradu povodom manifestacije "Mesec sletanja na Mesec", u čast obeležavanja 45 godina od sletanja na Mesec, Misije Apolo 11 i proslave 50 godina Doma omladine Beograda. Pogledate šta nam je sve ispričala o svom pozivu i poslednjoj misiji 2001. godine, ali i koja je najveća lekcija koju je naučila.

National Geographic galerije

Pogledajte šta vas očekuje u julskom izdanju National Geographic Srbija